20 desember 2012

Til Ulla....

Her er oppskriften på min ostekake

Rask, enkel og veldig god


 Kakebunn

1 pk digestive kjeks
100 g meierismør

Smelt smøret og knus kjeksen. Bland sammen og ha kjeks/smør-blandingen i ei form. Press godt sammen. Sett bunnen i kjøleskapet mens du lager resten av kaken.

Kakefyllet

1 beger seterømme
2,5 dl kremfløte
1pk kremost naturell (200 g)
1pk sitrongele
120 g melis
1ts vaniljesukker

Kok opp 2,5dl vann (jeg bruker vannkokeren). Ha i sitrongele, kremost, rømme, kremfløte, melis og vaniljesukker. Hell blandingen over kjeks-bunnen. La kaken stå noen timer i kjøleskapet til den stivner. 

Denne kaka blir bare bedre etter som dagene går


Mine erfaringer med kaken:

Jeg pleier å la de kalde ingrediensene stå å bli lunkne på kjøkkenbenken, før jeg går igang. 
 Jeg har ingrediensene til fyllet oppi røra i den rekkefølgen jeg har skrevet for å gjøre det enklest mulig å røre dem ut.
 Jeg har byttet ut fløte og rømme med laktosefri variant, uten å merke forskjell på kakesmaken. 
(Den blir jo ikke akkurat laktosefri, men det hjelper på. Grunnen er at jeg har en datter som ikke tåler laktose i rene og/eller store doser).




PS: 
Tusen takk Ulla-Gulla for at du lager kaken for meg i morgen

1 kommentar:

  1. Stakk bare innom for å ønske deg og dine riktig god jul!
    Juleklem fra meg :)

    SvarSlett