31 januar 2015

Eplechips - Rawfood

Lørdagsgodis idag ble eplechips. Storesøster og jeg prøvde oss frem med litt forskellige typer søtsaker, honning, lønnesirup, kokosblomstsukker, sukrinmelis, før vi fant favoritten, agave nektar. Minstedama spiser dem også, da jeg uten å lage noe oppstyr plasserte en skål på bordet foran tv. Tankeløs spising, kalles det kanskje, men det er helt greit så lenge hun får smaken på sunn godis;) 





Ingredienser:


★ epler skjært i tynne skiver

★ sitronsaft

★ agavenektar



Fremgangsmåte:


Jeg har brukt en mandolin til å skjære eplene i skiver (fordi jeg er elendig på å skjære tynne, jevne skiver). Press en halv sitron, og pensle epleskivene på begge sider. Deretter pensler du epleskivene med agavenektar. Legg dem utover en stekeplate og legg dem i dehydrator eller ha dem på lav varme i stekeovnen. Dehydrer til epleskivene er tørre og sprø. Har du dem i stekeovnen, må du huske å "lufte" underveis (dvs at du åpner stekeovnsdøren jevnlig underveis som epleskivene stekes;)



Bon Apetit!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar