Her er oppskriften på min ostekake
Rask, enkel og veldig god
♥
Kakebunn
1 pk digestive kjeks
100 g meierismør
Smelt smøret og knus kjeksen. Bland sammen og ha kjeks/smør-blandingen i ei form. Press godt sammen. Sett bunnen i kjøleskapet mens du lager resten av kaken.
Kakefyllet
1 beger seterømme
2,5 dl kremfløte
1pk kremost naturell (200 g)
1pk sitrongele
120 g melis
1ts vaniljesukker
Kok opp 2,5dl vann (jeg bruker vannkokeren). Ha i sitrongele, kremost, rømme, kremfløte, melis og vaniljesukker. Hell blandingen over kjeks-bunnen. La kaken stå noen timer i kjøleskapet til den stivner.
Denne kaka blir bare bedre etter som dagene går
♥
Mine erfaringer med kaken:
♥Jeg pleier å la de kalde ingrediensene stå å bli lunkne på kjøkkenbenken, før jeg går igang.
♥ Jeg har ingrediensene til fyllet oppi røra i den rekkefølgen jeg har skrevet for å gjøre det enklest mulig å røre dem ut.
♥ Jeg har byttet ut fløte og rømme med laktosefri variant, uten å merke forskjell på kakesmaken.
(Den blir jo ikke akkurat laktosefri, men det hjelper på. Grunnen er at jeg har en datter som ikke tåler laktose i rene og/eller store doser).
♥
PS:
Tusen takk Ulla-Gulla for at du lager kaken for meg i morgen
♥♥♥
Stakk bare innom for å ønske deg og dine riktig god jul!
SvarSlettJuleklem fra meg :)