Har du smakt svenske sjokoladeboller?
De er supergode, og på julemarkedet i Oslo i fjor kjøpte jeg og Minstedama med oss hjem 1 på deling (tenk det, kun 1 !?!) Den var Fantastisk god, og jeg har googlet og googlet for å finne oppskriften. Det var jammen ikke lett, for det er mange oppskrifter på sjokoboller.
Så, da jeg nesten hadde gitt opp håpet. Fant jeg i noen gamle notater, en nettadresse til lignende sjokoladeboller! Jeg ble så glad!! Så nå har jeg
Slik blir det deilig lørdagsknas av
Ingredienser:
★1 dl hasselnøtter
★2,5 dl kokosmasse
★0,5 dl kakao
★3 ss kokosolje
★2 ss lønnesirup
★1 vaniljestang (frøene:)
For mørke sjoko-boller må du ha i 1,5dl kakao
Fremgangsmåte:
Mal først hasselnøttene i en blender. Ha så oppi resten av ingrediensene og bland godt. Blir massen bløt kan du ha mer kokosmasse oppi, eller ha de en liten stund i kjøleskapet. Er deigen for tørr, kan du prøve med litt mer kokosolje. Kulene kan være litt vanskelige å få runde, så klem en spiseskje sjoko-masse i hendene til de er runde. Rull dem i kokosmasse og sett dem i kjøleskapet. De smaker best kalde.
★★ Tips ★★
Du kan hurtigkjøle sjokobollene ved å ha dem i fryseren. Pass bare på at de ikke fryser, da blir de til tannknusere;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar