27 juli 2012

Lasagna-muffin

I jakten på et sunt kosthold, har jeg bestemt meg for å kutte ut de søte muffin/cupcakene som jeg lager. 

Jeg har ikke laget såå mye, altså. Det er blant annet fordi jeg ikke er en lidenskapelig kokk, og fordi hater jeg å få klissete mat på fingrene... Dessuten skal jeg helst ha maten ferdig før jeg har laget den. Muffins har vært det nærmeste jeg kommer disse kriteriene. Helt til jeg oppdaget Manuela. Da lærte jeg at kaker alltid skal vispes/røres MYE lenger enn jeg noen gang har gjort før. Manuela har også lært meg at cupcake-oppskrifter kan være ganske så kompliserte. Ingen kritikk til Manuela (jeg har nemlig kjøpt boken), men etter min mening blir kakene hennes litt for søte (det betyr ikke at jeg kutter ut oppskriftene hennes altså, de er utmerket til fest og bursdag). 

Dette var jo en aldri så liten avsporing...

...over til min utrolig gode lasagna-muffin! Den var ikke rask å lage og ble mer komplisert enn jeg hadde regnet med, men av grunner som ikke kommer til å gjentas. Neste gang blir det enkelt å lage, det lover jeg! For nå har jeg altså laget min egen oppskrift (etter den amerikansk variant jeg knotet med i går), og den ble kjempegod!! Og så synes jeg selv at resultatet ser veldig proft ut, særlig med litt fotoredigering..he..he.. 


Lyst til å prøve?Først: du må ha muffinsformbrett (av det harde slaget, nytter ikke med noe papirversjon..)

 • Kjøttsaus:
  • 2ss olivenolje, 400 g karbonadedeig, 1 gul løk, 3 fedd hvitløk: stekes og ha's i tomatsausen etterhvert
  • 500 g tomatsaus, 1 boks hakka tomater, 2ss tomatpure, 1ss soltørka tomater i olje, 1 reven gulrot, 2dl vann, 1ts sukrin/stevia, 2ts himalayasalt, 1,5 ts basilikum, 1ts oregano, sort pepper: kokes inn til sausen har tyknet
 • 24 lasagneplater: 
  • kokes i vann med litt olivenolje og himalayasalt, ca 10 min. Skyll lasagnaplatene i kaldt vann etterpå, (jeg lot dem ligge i vanne til jeg puttet dem i muffinsformen)
 • Osteblanding:
  • 250g ricottaost, 200 g mozarella, 1dl parmesan, 4ss persille, 1 egg, 1/2ts himalayasalt: røres sammen
 • Smør formene godt og legg oppi lasagnaplatene (her gjelder det å ikke få hull i dem..). Ha i 1ss kjøttsaus, og deretter ca 1/2 ss osteblanding. Ha reven parmesan på toppen. Ha aluminiumsfolie over mens de stekes i 15-20 minutter på 225grader. (har ikke osten blitt sprø nok, tas folien av og sett på grillen, så er den klar på null-komma-niks=:0)

Til slutt: jeg klippet lasagna-platene i to, og danderte to halve i hvert hull. (Har du amerikansk muffins-form-brett, trenger du kanskje ikke det...)

2 kommentarer:

 1. Nam :) Disse så gode ut! Artig ide å lage de slik da :)

  SvarSlett
 2. ahh så da trenger du ikke muffinsformer.. det blir platene som er formen da? :) Skal absolutt prøves ut!:) Sikkert fine å ha i fryseren også? Lettvint mat å tine?:)

  SvarSlett