07 april 2013

Matrevolusjonen #1


I påsken leste jeg boka "Matrevolusjonen". Jeg kjøpte den på vei til Paris (julegave-turen-fra-min-kjære), da jeg selvfølgelig hadde glemt å ta med en av de ørten-fjørten bøkene som ligger her hjemme. Jeg ble ganske så deppa da jeg fant ut at den handler om lav-karbo-mat. (Da var flyet allerede letta, og vi var stranda i københavn noen timer på grunn av forsinkelser, så å bytte den gikk ikke). 

 Jeg leste ei side om gangen frem til påske. Syntes boka var skremmende-skummel. Jeg vet... ikke helt bra sammensetning av ord, men veldig beskrivende på hvordan jeg har det angående den boka... I påsken tok det imidlertid helt av, og jeg leste den overalt. 


At boka er skremmende-skummel har ingenting med lavkarbo'en å gjøre, men forklaringen på hvorfor vi spiser som vi gjør idag (og her bør alle bli nysgjerring, lese boka og bli frelst). Nei, dette er ikke betalt reklame, boka er kjøpt for penger jeg egentlig ikke har, og kostholdet går høyt over matbudsjettet. 

Følgende ble at jeg etter påskeferie lovet min kjære mann 3 lav-karbo-underverker på tre uker:

1.
Jeg skal lage all mat i de neste tre ukene
(noe som jeg selv er sterkt tvilende til at jeg klarer)
2.
Han kommer til å få såååå mye energi
(og dermed bestemte han seg for å løpe ny rekord i sentrumsløpet...)
3.
Pondus'en skal være borte
(gjelder begge to..)


 


Det tok ikke mange dagene før utfordringene begynte å melde seg, gitt

1. utfordring 
fikk jeg da svaret på blodprøven fra BM-lab, angående matintoleranse kom. Jeg har nemlig så høye glutenverdier at det ligner cøliaki. (men det kan gå, jeg trenger jo ikke ha mat med gluten i lav-karbo'en) Verre var det at jeg har intoleranse mot melkeprotein og mandler. Det lille jeg har myst rundt i bloggverden etter lav-karbo oppskrifter, har jeg sett at det brukes mye smør, fløte, creme fraiche og mandelmel. Det vil si at siste uken har jeg fråtset i melkeproteiner og mandler, og det har vært supergod mat (!) Nå skal jeg altså fortsette på lavkarbo-diett med havrefløte og malt solsikkefrø som jeg blender selv.... 

2. utfordring
var å kutte sukkeret totalt etter en påskeuke hvor jeg virkelig fråtsa i cola og smågodt. Det stopper dessverre heller ikke der, for de tre neste ukene er det hele tre bursdagsbarn som skal feires. Den ene, min kjære sønn, har blitt feiret til gangs, og tre dager til ende denne uken. Selv om jeg har klart å holde meg unna sukkeret sånn rimelig bra, så har det blitt noe inntak av høy-karbo disse dagene. Så nå er jeg skikkelig nervøs får å måle vekta. Vet bestemt at jeg ikke har et vektap på sånn ca "7kg" denne uken, ihvertfall. Selv om jeg blir veldig fornøyd med 1 eller 2 kg. Skal ydmykt ikke være kravstor på det område før jeg er helt sukkerfri...


Er det flere som meg der ute, som skal leve på lavkarbo uten gluten, melkeprotein og mandler?




1 kommentar:

  1. Nå har sofie Hexeberg kommet med en lavkarbo kokebok UTEN MELK!!! GLUTEN OG SUKKER !! :) DU kan kjøpe den til iphonen din veldig billig. Tror det koster 29 kroner eller noe...

    Lykke til :) klem <3

    SvarSlett